Wie kan er bij ons terecht?

De kortdurende time-outprojecten zijn voor meisjes en jongens van 13 tot 21 jaar. Deze hulpverlening is rechtstreeks toegankelijk voor jongeren uit de regio Antwerpen. In de eerste plaats is het aanbod bedoeld voor de jongeren die hulp krijgen van Jeugdzorg Emmaüs regio Antwerpen. Daarnaast kunnen jongeren, ouders, CLB-medewerkers en andere jeugdhulpverleners uit regio Antwerpen een beroep doen op de kortdurende time-outprojecten van La Strada.

 

Wat is een time-outproject?

Tijdens een time-outproject halen we een jongere meerdere dagen uit hun dagelijkse omgeving. Het doel van die meerdaagse ontheemding is een betere relatie tussen de jongere en de hulpverlener(s). La Strada wil via kortdurende time-outprojecten ademruimte bieden voor alle betrokkenen wanneer een situatie is vastgelopen. Zo kunnen zij na de time-out weer samen verder. 

 

 

Maatwerk

We werken op maat van de jongere. Dat wil zeggen dat we samen met de jongere bekijken hoe een time-out eruit kan zien. Bv: 

  • een vijfdaagse staptocht in de bossen van de Ardennen
  • een driedaagse fietstocht naar het Zilvermeer
  • kajakken in de Biesbossen 

Anderzijds kunnen de personen die aanwezig zijn op de intake, ook specifieke doelen opstellen. Deze doelen hoeven zeker niet groots te zijn. Bv: 

  • rust vinden
  • nadenken over een mogelijke schoolopleiding
  • nadenken over wat een jongere kwaad maakt
  • nadenken over een mogelijk herstel

Hoe kan je aanmelden?

Voor een staptocht kan je vanaf 5 weken voor de start aanmelden. Het aanmeldingsformulier kan je hier onder downloaden.

Stuur het ingevuld naar:

 

Een week voor de start van de tocht plannen we een intakegesprek en startvergadering. De week na de tocht plannen we samen een afrondend gesprek.

In beeld