Wie kan bij ons terecht?

We organiseren kampen met en zonder overnachting. Afhankelijk van het kampthema kunnen jongeren tussen 6 en 21 jaar bij ons terecht. In de eerste plaats zijn de vakantiekampen bedoeld voor jongeren die binnen Jeugdzorg Emmaüs begeleid worden. Maar ook andere jongeren uit de regio Antwerpen kunnen bij ons terecht. Hun ouders, CLB-medewerkers, de jongere zelf en andere hulpverleners uit de jeugdhulpverlening regio Antwerpen kunnen hem/haar aanmelden.

 

Wat bieden we?

Onze kampen duren vijf dagen, van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze midweek focussen we op ervaringsleren en kwaliteiten. We leren samenwerken en leven in groep door allerhande activiteiten. Bv: 

  • Je gaat kamperen en daar moet je koken op houtvuur. 
  • We spelen een groepsspel waar iedereen de krachten moeten bundelen om de opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. 

We creëren met andere woorden situaties waarin je talenten, bij jezelf of bij een andere, leert (h)erkennen. We verleggen onze grenzen en leren nieuwe vaardigheden.
Onze kampen staan in het teken van ‘succeservaringen’ voor onze jongeren. Zich goed voelen op het kamp en terugkeren naar hun omgeving met een leuk verhaal, daar streeft La Strada naar. 
Om dit alles te garanderen werken wij voornamelijk met themakampen. Zo deden we al een kamp rond de krachten van het dierenrijk, een boerderijkamp, een zeil- of watersportkamp, … 

We beperken het aantal deelnemers per kamp tot 8 tot 10 jongeren. Zo is er voldoende individuele aandacht voor elke jongere.
Voor de organisatie van de kampen werken we regelmatig samen met

Hoe kan je aanmelden?

De inschrijvingen van vakantiekampen starten altijd op maandag, 6 weken voor de startdatum. We sluiten de inschrijvingen af op maandag, 2 weken voor de startdatum.
We plannen altijd een kennismakingsvergadering op de woensdag voor de start van het groepsproject.
Aan het einde van het kamp of kort na het einde organiseren we een toonmoment. We laten zien wat we gedaan en beleefd hebben.
Het aanmeldingsformulier kan je hier downloaden.

Stuur het  ingevuld naar: