Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijdag 9 september werd Miracolo onthuld door Jinnih Beels, Antwerps schepen voor jeugd en onderwijs, met de hulp van heel wat kinderen van basisschool De Kleine Jacob. Met de plaatsing van het beeld is het vernieuwde plein met de monumentale bank van Steven Schenk helemaal afgewerkt. 

Ondertussen mochten we ervaren dat het nieuwe plein met de monumentale bank wel degelijk verbindend werkt voor alle gebruikers. Het plein en de bank nodigt uit tot een verscheidenheid van activiteiten en geeft ruimte aan jongeren voor actief bewegingsspel of om tot rust te komen. De bank is tegelijkertijd speel- en zittuig. Het is een sierlijk ruimtelijk element dat mensen samen brengt en ondertussen een subtiele maar werkzame scheiding trekt tussen jongeren en kinderen.
Philip Aguirre ontwierp het beeld speciaal voor deze site en doet het cadeau aan alle gebruikers.

De kunstenaar zet de verbeelding aan het werk met Miracolo. Het is een bronzen beeld met opgestapelde ballen balancerend op het hoofd van een mens. Er gebeurt iets wat eigenlijk niet kan. De opgestapelde ballen verwijzen naar het universele spel van kinderen. De ballen zijn afgietsels van gebruikte voetballen van over heel de wereld, verzameld door de kunstenaar.
Net zoals de kinderen, jongeren en volwassenen in dit gebouwencomplex van overal komen en hier even thuis zijn, verbonden in het spel en geborgenheid, in een wankel evenwicht, beschermd tegen een niet altijd vriendelijke wereld buiten.

(Geerdt Magiels)