Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben je tussen 17 en 21 jaar en wil je zelfstandig wonen? Maar kan je extra steun gebruiken? Misschien kom je uit een leefgroep, kan je niet meer in je gezin wonen of ben je al een tijdje thuisloos? 

 

Begeleiding aan huis?

Een dienst voor ‘contextbegeleiding in functie van autonoom wonen’ (CBAW) biedt begeleiding aan huis. De begeleider komt bij jou thuis op bezoek in je woning of op de plek waar je in afwachting van een eigen woning verblijft. We spreken af hoe vaak je begeleider op bezoek komt. Dat kan één, twee of drie keer per week zijn. CBAW heette vroeger Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW).

 

Hoe verloopt de begeleiding?

  • Een begeleiding aan huis is voor elke jongere anders. Elke jongere heeft andere vragen. We zoeken samen naar oplossingen voor de problemen. 
  • We werken aan doelen. We kiezen samen welke dingen moeten veranderen. Die schrijven we op in een plan. Met dat plan gaan we aan de slag.
  • Iedereen heeft sterke kanten. We zoeken zowel naar jouw sterke kanten en ondersteunen ook waar nodig.
  • We kijken naar wat je nodig hebt om zelfstandig te kunnen leven. Soms zijn er ook andere problemen. Je hebt bijvoorbeeld nog geen inkomen, volgt geen opleiding of hebt geen werk, of je hebt vragen over administratie. Samen gaan we op zoek hoe we dat kunnen oplossen.

Aanbod in Jeugdzorg Emmaüs: Kamino

Hoe aanmelden?

Deze hulpverlening is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat betekent dat je als gezin niet zelf kan contact opnemen, dat moet een hulpverlener. Dat kan iemand zijn van bijvoorbeeld het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) of een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW).

Aanmelden kan via

 

Meer informatie over rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp vind je op