Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom steunen?

Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen begeleidt jaarlijks meer dan 450 kinderen, jongeren en gezinnen op een zeer kwalitatieve manier. Door de volgehouden inzet van 250 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers is dit mogelijk.  We doen er alles aan om vanuit de mogelijkheden en vragen van de jongeren en gezinnen samen op weg te gaan en hun toekomst voor te bereiden. 

Als ik terugkijk, duurde het te lang voor er iemand in de gaten kreeg dat mijn thuissituatie scheef zat. Als mijn vriendinnen niet aan de alarmbel hadden getrokken, was er niets gebeurd.

Kinderen en jongeren die in de Jeugdzorg terecht komen, hebben hier zelf niet voor gekozen. Vaak komen ze uit gezinnen waar talloze risico-factoren spelen op verschillende levensdomeinen. Het gezin waar ze in opgroeien heeft het vaak niet makkelijk. Soms is het niet mogelijk omwille permanent thuis op te groeien.  De ondersteuning vanuit de Jeugdzorg is dan nodig. 

Jeugdzorg Emmaüs krijgt erkenning en basisfinanciering van de Vlaamse overheid, zowel voor de werking, personeel als voor de infrastructuur. Extra middelen zijn nodig om meer sport, vakantie- of ontspanningsmogelijkheden te bieden voor de jongeren, infrastructuur smaakvol in te richt  en om  nieuwe initiatieven te kunnen ontwikkelen. Door de nieuwe initiatieven krijgen meer kinderen en jongeren kansen.

Het is door jouw steun dat we de mogelijkheid hebben om een kwalitatieve ondersteuning te garanderen op maat van elk kind. 

Hoe steunen?

Bedankt aan onze sponsors