Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat?

Raidho begeleidt jongeren die onder toezicht staan van de jeugdrechtbank omdat ze jeugddelicten hebben gepleegd of hiervan verdacht worden. Een begeleider van Raidho gaat minstens 9 maanden intensief met de jongere en zijn of haar netwerk aan de slag. Het opzet is voorkomen dat de jongere opnieuw jeugddelicten pleegt, inzetten op het verbeteren van zijn of haar welzijn op verschillende levensdomeinen en ondersteuning bieden op maat van de jongere en zijn of haar netwerk. Het team van Raidho werkt via een cognitief gedragsmatige aanpak met methodes en modellen als Nieuwe Perspectieven bij Terugkeer (NPT), Good Lives Model (GLM), ervaringsleren, netwerkgericht werken, Risk Need Responsitvity (RNR) ... We werken mobiel en plaatsgericht. Gesprekken gaan door waar de jongere en zijn of haar context verblijven zoals thuis, in een gemeenschapsinstelling, bij een hobby, op het werk of school… Wanneer er andere betrokken diensten zijn stemmen we onze werking met hen af.

 

Voor wie?

Raidho werkt met jongeren tussen 14 en 21 jaar die er van verdacht worden minstens 3 jeugddelicten gepleegd te hebben. Raidho gaat aan de slag met de jongere en zijn of haar netwerk. Enerzijds werkt Raidho met jongeren die de jeugdrechter in een gemeenschapsinstelling plaatste. De begeleiding door Raidho start tijdens de plaatsing.  Anderzijds begeleidt Raidho ook jongeren die niet (meer) in een gemeenschapsinstelling verblijven, maar in het thuismilieu.
Het team van Raidho begeleidt via ‘delictgerichte contextbgeleiding’ 26 jongeren en hun netwerk die wonen in de provincie Antwerpen. Daarnaast worden er ook enkele jongeren en hun netwerk in ‘Kort Verblijf’ begeleid.

Hoe kan je aanmelden?

De werking van Raidho is niet rechtstreeks toegankelijk. Aanmelden kan maar door een A-document in te vullen en te versturen naar:

Consulenten van de sociale dienst van de jeugdrechtbank kunnen jongeren telefonisch aanmelden bij de teamcoördinator: