Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat?

Raidho begeleidt jongeren die onder toezicht staan van de jeugdrechtbank omdat ze 'als misdrijf omschreven feiten' hebben gepleegd. Een begeleider van Raidho ondersteunt de jongere intensief gedurende minstens 9 maanden. Zo willen we voorkomen dat die opnieuw feiten pleegt. Het team van Raidho werkt met de methode Nieuwe Perspectieven bij Terugkeer (NPT). We houden gesprekken op de plek waar de jongere verblijft: in een gemeenschapsinstelling, thuis, … 

 

Voor wie?

Raidho werkt met jongeren tussen 15 en 23 jaar die minstens drie 'als misdrijf omschreven feiten' pleegden. Minstens één van die feiten is ernstig. Als volwassene zou je voor het plegen van zo’n feit een gevangenisstraf tot 5 jaar krijgen.
In eerste instantie werkt Raidho met jongeren die de jeugdrechter in een gemeenschapsinstelling plaatste. De begeleiding door Raidho start tijdens de plaatsing. In tweede instantie begeleidt Raidho ook jongeren die niet meer in een gemeenschapsinstelling verblijven.
Het team van Raidho begeleidt 21 jongeren die wonen in de provincie Antwerpen.

Hoe kan je aanmelden?

De werking van Raidho is niet rechtstreeks toegankelijk. Aanmelden kan maar door een A-document in te vullen en te versturen naar:

Consulenten van de sociale dienst van de jeugdrechtbank kunnen jongeren telefonisch aanmelden bij de teamcoördinator: