Overslaan en naar de inhoud gaan
Schema met aantal plaatsen in veilig verblijf: 2 leefgroepen met 6 plaatsen in Antwerpen Centrum, 2 leefgroepen met 7 plaatsen in Antwerpen-Kiel

Het doel

Veilig Verblijf biedt ondersteuning wanneer een meisje uitvalt op verschillende levensdomeinen en er geen houvast meer is. Het hoofddoel is her-installeren van veiligheid en stabiliteit, zodat er opnieuw aansluiting met de maatschappij mogelijk is. Om dit te verwezenlijken, ligt de focus op:

  • Intensieve samenwerking;
    • Met jongere en netwerk
    • Tussen interne en externe hulpverleningsvormen (o.a. gemeenschapsinstellingen)
  • Werken op maat van het individu
  • Empowerment: focus op krachten van jongere en netwerk
  • Grote nabijheid van begeleiders
  • Dagdagelijkse inzetten als helende en normaliserende factor

Veiligheid is essentieel en wordt voortdurend geëvalueerd.

 

Hoe ziet een verblijf eruit?

Veilig Verblijf heeft een beveiligde infrastructuur. De leefgroepen zijn klein waardoor de nabijheid van begeleiders groter is.

Een traject is steeds tijdelijk. Na een residentieel traject is mobiele begeleiding mogelijk. Het toekomstperspectief is een terugkeer naar het netwerk, een andere voorziening of opbouw naar zelfstandigheid.

Heb je vragen over hoe Van Celst Veilig Verblijf werkt?
Contacteer dan de teamcoördinator:

Adres

  1. Korte Sint-Annastraat 4, 2000 Antwerpen
  2. Waarlooshofstraat 3, 2020 Antwerpen

 

Routebeschrijving

  1. Van Celst Veilig Verblijf in Antwerpen-Centrum is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:  het ligt op 5 minuten wandelen van de Rooseveltplaats en 10 minuten van het Centraal station. Meer info vind je bij de NMBS en De Lijn.
    Met de autoPlan hier je route 
     
  2. Van Celst Veilig Verblijf op het Kiel bereiken met het openbaar vervoer: de haltes ‘Antwerpen Grens Kiel’ en ‘Hoboken Grens Kiel’ liggen op enkele minuten wandelen. De buslijnen 290, 295 en 298 en de tramlijnen 4 en 10 stoppen er. Meer info vind je bij De Lijn.
    Met de auto: plan hier je route