Welkom Mieke

Enkele weken geleden verhuisde Mieke Nauwelaerts van Lier naar de Kleine Woonheden in de Wittestraat in 2020 Antwerpen. Hier gaat ze samenwonen met 4 van onze jongeren.

Mieke omschrijft zichzelf als een ongeduldig, klein vrouwtje van 66 jaar met een groot hart. Ik zou daar dynamisch, enthousiast, energiek, leergierig, flexibel, en vastberaden ….zeker aan toevoegen. Ze zocht na het overlijden van haar partner twee jaar geleden een nieuwe uitdaging waarin ze iets nuttig kon doen vanuit maatschappelijke relevantie. Bij toeval vond ze onze vacature ‘inwonende vrijwilliger’ en voelde onmiddellijk ‘Dit is wat ik zoek !’ Na enkele verkennende gesprekken besliste Mieke om deze opdracht aan te nemen en verhuisde begin januari naar haar nieuwe plek.

Momenteel is het rustig in het huis, een goede manier om zich haar nieuwe woonst eigen te maken zodat er op termijn samen met de jongeren een 'mijn huis' ontstaat. Bij de vraag, wanneer haar streven geslaagd is, eindigde Mieke met de woorden: "Als ik erin slaag om de jongeren een thuisgevoel te geven, een plek waar ze op hun gemak zijn, en ze ook nog iets kan bijbrengen, dan ben ik een tevreden mens."

We wensen haar alvast veel succes!